سالمندان و مراقبتهای مربوطه

محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند ریسک زوال عقل را در بین افراد دچار آسیب تروماتیک مغز (TBI) در سن ۶۵ سال به پایین بررسی کردند. در نهایت آنها دریافتند نه تنها ریسک زوال عقل در افراد دچار TBI افزایش می یابد، بلکه هرچقدر این آسیب شدیدتر باشد، ریسک زوال عقل بیشتر خواهد بود. آسیب شدید به سر خطر زوال عقل در سنین بالا را افزایش می دهد
دکتر راهول راج، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه نشان داد ۳.۵ درصد افراد دچارشده به TBI درحد متوسط تا حاد در سنین بالاتر به بیماری تحلیل سیستم عصبی نظیر زوال عقل مبتلا شده بودند.» وی در ادامه می افزاید: «در مقابل، افراد دچار TBI خفیف تنها ۱.۶ درصد مبتلا به بیماری های تحلیل سیستم عصبی می شوند.» بعلاوه محققان تاکید می کنند آسیب تروماتیک مغز تنها با ریسک بالای ابتلا به زوال عقل مرتبط است و با ریسک بالاتر سایر بیماری های نورولوژیکی نظیر پارکینسون یا ALS مرتبط نیست.
این مطالعه شامل بیش از ۴۰ هزار فرد بزرگسال فنلاندی ۱۸ تا ۶۵ سال بود که به خاطر آسیب تروماتیک مغز خفیف، متوسط یا شدید در بیمارستان بستری شده بودند. این آسیب های مغزی بین سال های ۱۹۸۷ و ۲۰۱۴ اتفاق افتاده بود. محققان افراد را حدود ۱۱ سال تحت نظر داشتند. محققان مشاهده کردند بیشترین بروز این خطر در بین افرادی مشاهده شد که بین سنین ۴۱ تا ۵۰ سال دچار آسیب تروماتیک مغز شده بودند.
مزایای پیاده روی برای بیماران آلزایمری
به گفته محققان دانشگاه کانزاس آمریکا پیاده روی علاوه بر بهبود فعالیت های فیزیکی موجب کاهش روند از بین رفتن حافظه و توانایی های فکری می شود. این مطالعه شامل ۷۰ بیمار بود. در برنامه برخی آنان پیاده روی تند حداقل به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته تعیین شد. برخی دیگر تحت عنوان گروه کنترل در کلاس های ورزش های کششی شرکت داده شدند. بعد از شش ماه، بسیاری از شرکت کنندگان در هر دو گروه شاهد بهبود در عملکرد فیزیکی شان بودند.
روند زوال فکری و حافظه گروه کنترل نیز کاهش یافته بود. اما در گروه پیاده روی، برخی افراد شاهد بهبود قابل توجهی در توانایی تفکر و حافظه شان بودند و حتی اندازه هیپوکامپ مغزشان هم که در مراحل اولیه تحت تاثیر بیماری آلزایمر کوچک می شود، افزایش نسبی یافته بود.
جیل موریس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به نظر می رسد برنامه درست ورزشی می تواند بهبودبخش بیماری باشد. اما هنوز ما به آن برنامه ایده آل دست نیافته ایم.» پیشگیری از سرطان پروستات با مصرف کلم بروکلی محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا دریافتند سولفورافان، ترکیب رژیمی یافت شده در کلم بروکلی که به پیشگیری از سرطان پروستات معروف است، از طریق تاثیر بر RNA های طویل کدگذاری نشده عمل می کند.
درحال حاضر دانشمندان دریافته اند زمانیکه این lncRNA ها افزایش می یابند می توانند در چندین فرآیند بروز بیماری، از جمله سرطان، نقش داشته باشند. امیلی هو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این ترکیب رژیمی موجود در کلم بروکلی می تواند بر lncRNA ها تاثیر داشته باشد و راهگشای ایجاد طیف وسیعی از رژیم های غذایی یا داروهای باشد که بر کنترل پیشروی یا درمان سرطان نقش دارند.» همچنین در این تحقیق مشخص شد که یک lncRNA موسوم به LINC۰۱۱۱۶ در رشته سلولی سرطان پروستات در انسان افزایش می یابد، اما از طریق درمان با سولفورافان قابل کاهش است.
به گفته محققان، تاثیر رژیم غذایی بر تجلی lncRNA تاکنون به شدت ناشناخته بود. در این مطالعه محققان دریافتند زمانیکه LINC۰۱۱۱۶ مختل شد، توانایی سلول های سرطان پروستات در تشکیل کلونی چهار بار کاهش می یابد. به گفته محققان، مصرف زیاد سبزیجات کلمی نظیر بروکلی که سرشار از سولفورافان است با کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است.
دیدگاهتان را بنویسید